tisdag 15 januari 2008

Einar Örn om Björks attack: Fotografen ljuger

Einar Örn Benediktsson säger att fotografen Glenn Jeffrey inte berättar hela sanningen om Björks attack mot honom, som Islandsbloggen rapporterade om i går. Jeffrey ska ha följt efter Björk och hennes turnémanager på flygplatsen i Auckland och ständigt tagit bilder trots att de bad honom att sluta. När de befann sig i ett hörn tappade Björk till sist fattningen och gick till attack för att få honom att sluta fotografera, berättar han.

Einar Örn Benediktsson, som är Björks förtrogne sedan åren med The Sugarcubes och Kukl och i dag har det egna projektet Ghostigital, ska ha talat med Björk efter tumultet. Enligt honom hade fotografen knappast någon ursäkt att vänta sig. "När folk trängs in i ett hörn efter en 27 timmar lång flygning mellan Island och Nya Zeeland har de helt enkelt fått nog", säger han till Fréttablaðið.

Enligt Morgunblaðið vill inte Jeffrey stämma Björk, men polisen har inlett en utredning.

Björk var onekligen hyfsat upptagen i går - samma dag blev hon nämligen nominerad till en Brit Award för bästa kvinnliga artist. Övriga nominerade är Rihanna, Kylie Minogue, Feist och Alicia Keys.