onsdag 30 januari 2008

Nytt hopp för Sirkus

2 000 personer har skrivit på en protestlista mot att nattklubben och rockhaket Sirkus rivs, rapporterar Dv.is. Klubben har i 20 års tid utgjort navet för Reykjavíks musikliv - det var bland annat här som The Sugarcubes bildades och Björk hänger ofta på Sirkus när hon befinner sig i staden.

Protestlistan överlämnades i dag till Reykjavíks borgmästare Ólafur F. Magnússon. Även Hr. Örlygur, som arrangerar festivalen Iceland Airwaves, kräver i dag i Morgunblaðið att den anrika klubben får leva vidare.

Sirkus, som ligger på Klapparstígur 30 i centrala Reykjavík, ska enligt planerna rivas i februari för att ge plats åt parkeringsplatser och nya butiker. Förutom att arrangera konserter är Sirkus också en av stadens mest populära nattklubbar - trots att den inte är mycket större än ett ordinärt vardagsrum.

Förra helgen hölls även en festival på Sirkus - där artister som Mugison, Múm, Sigur Rós, Ghostigital, Trabant, Slowblow, Jan Mayen och Reykjavík! spelade och krävde att byggnaden får leva vidare. Omkring 2 000 personer närvarade någon gång under festivalen.

Här kan du läsa mer om Sirkus.