söndag 1 mars 2009

Árni Johnsen tog mordförsöket som en man

Dömd för ekonomisk brottslighet, stridslysten och arkitekten bakom ett antal kontroversiella förslag. Alltingsledamoten Árni Johnsen är för många kritiker en typisk representant för Självständighetspartiets tradition av självbelåten ryggdunkarkultur.

Nu går Árni Johnsen onekligen snäppet längre än någonsin tidigare. I en intervju i DV säger han sig ha blivit utsatt för ett giftattentat. En person som vill honom illa ska ha förgiftat hans kosttillskott - när han åt dem en dag i början av februari svullnade fingrarna och naglarna blev konstiga. Han mådde dessutom riktigt dåligt.

"Det är irriterande, men det finns ingen anledning att älta det här", säger han.

Det ska uppenbarligen mer till än ett mordförsök för att stoppa Árni Johnsen. I stället för att gå till polisen och peka ut den han misstänker ligga bakom förgiftningsförsöket reste han som planerat till Polen kort därpå och teg om giftattacken även inför sällskapets läkare.

Árni Johnsens ovilja att gnälla och älta hyllades på Fréttablaðiðs ledarsida. Där fick han tummen upp för att han tog mordförsöket som "en riktig man" - i stället för att polisanmäla giftattacken rycker hjälten från Hemön på axlarna och talar ut i en kvällstidning.

Här kan du läsa mer om Árni Johnsen.