"Vi måste försöka sälja vårt land. Hur ska vi annars kunna säga att turismen ska hjälpa oss ur krisen?" säger guiden Hólmfríður Sigvaldadóttir. Ett annat problem är enligt henne att många turister inte är förberedda för den isländska vintern och vad det innebär att vara ute i naturen.
Någon skötsel eller säkerhetsåtgärder finns inte vid Geysir på vintern. Även på sommaren är olyckor i området vanliga och varningarna få - men då rör det sig för det mesta om turister som antingen står för nära Strokkur vid ett utbrott och får kokande vatten över sig eller folk som försöker bada i Geysir med brännskador som följd.
Umhverfisstofnun anser att turisterna och researrangörerna bär ansvaret. Eftersom området inte är fridlyst har inte myndigheterna någon skyldighet att svara för säkerheten, rapporterar Morgunblaðið.
Staten äger visserligen Strokkur, Geysir och de flesta av de övriga varma källorna. Men stora delar av området är alltjämt i privat ägo. Staten har länge försökt köpa marken men har ännu inte kommit överens med ägarna. Så länge ägarskapet är delat kan inte heller någon fridlysning ske. Någon förändring är heller inte att vänta inom de närmaste åren - Geysir finns inte med i det nuvarande naturskyddsprogrammet som löper till och med 2013.
Guiden Ari Arnórsson föreslår träpallar som utsiktsplatser och tydligare varningsskyltar. De varningar som finns nu är ganska blygsamma - vissa turister tar dem inte på allvar och försöker i stället få sig ett exklusivt dopp i de heta källorna. I december brännskadades ett brittiskt par och i somras fick en spansk turist andra gradens brännskador på båda fötterna sedan han försökt bada i Geysir.
I går kväll räddades två franska turister på Sprengisandur-leden på höglandet. Mannen och kvinnan överraskades av det hårda vädret och larmade enligt Morgunblaðið vänner som i sin tur vände sig till räddningstjänsten.
Veðurstofa Íslands varnar för laviner i Bolungarvík och Västfjordarna. En lavin föll över vägen i närheten av Húsavík i förmiddags men ingen skadades.
I Bolungarvík har flera hus utrymts på grund av lavinfaran. Det rör sig om samma byggnader som utrymdes den 2 mars och även den 11 mars. Då kunde invånarna så småningom återvända till sina bostäder. Hur länge evakueringen gäller är inte klart.
Här kan du läsa mer om de senaste veckornas lavinfara, här om statens planerade köp av Geysirområdet och här om turister som skadar sig vid Geysir.