tisdag 21 april 2009

Resa till Island - så hittar du tipsen

Många som hittar till Islandsbloggen gör det säkert på jakt efter restips. Och de finns säkert här någonstans - men den som åker några dagar till Reykjavík känner kanske inte för att vada genom nästan 600 blogginlägg som handlar om staden.

Här är en liten guide till att förhoppningsvis finna vad du söker här på Islandsbloggen:

Etiketterna för bland annat olika platser och personer är jättebra - du hittar dem i högerspalten. Om du är nyfiken på exempelvis Surtsey, klicka på den etiketten och du finner allt som skrivits om ön.

Favoritplatser på Island är en liten serie av inlägg som kan funka som något slags miniguider till olika ställen på Island.

Här och här hittar du tips om bra och prisvärda restauranger i Reykjavík, här finns en guide till sju dagar i staden med omnejd och här finns lite tips på saker du kan göra i huvudstaden.

Om du funderar på att resa runt Island med bil är det här inlägget som gäller och här kan du läsa mer om hur du tar dig till och runt på ön. Här får du tips om bra hotell och gästhem på hela Island och här tipsar Islandsbloggen om Islands tio bästa och skönaste badplatser.

Och om du grunnar på vad du ska köpa med dig hem från Island är det den här listan som gäller. Här får du en del tips om hur du hittar de bästa valutakurserna om du ska växla pengar. Just nu är det alltid mer gynnsamt att växla svenska kronor mot isländska på Island. Svenska banker och växlingskontor har betydligt större marginaler.

Här får du koll på väder och klimat på Island och genom etiketten väder kan du rulla mellan inläggen och hitta medeltemperaturer för årets alla månader och annat.

Här, här, här och här hittar du recensioner av olika guideböcker som handlar om Island.