söndag 4 april 2010

Fler turer med nya färjan till Hemön

Minst fyra turer om dagen blir det i sommar när färjan till Västmannaöarna byter hamn på fastlandet från Þorlákshöfn till Bakkafjöru. Restiden minskar från 165 till 40 minuter. Men antalet passagerare minskar också eftersom fartyget Herjólfur inte är anpassat till den nya hamnen.

Den 1 juli i år är det premiär för den nya och snabbare förbindelsen mellan Hemön och fastlandet. Öborna var långt ifrån eniga om att Bakkafjöru var det bästa alternativet när valet gjordes. Vissa tyckte alltjämt att Þorlákshöfn var bättre eftersom det är närmare Reykjavík, medan andra inte ville acceptera något annat än en tunnel.

Landvägen är det 137 kilometer mellan Bakkafjöru och Reykjavík. Från Þorlákshöfn är avståndet 51 kilometer.

En tunnel mellan fastlandet och Hemön hade dock blivit oerhört dyr. 2007 beräknades kostnaden till 100 miljarder isländska kronor Eftersom jordbävningar är vanligt i regionen måste en tunnel kunna stå emot sådana påfrestningar att den hade blivit en av världens mest avancerade. Och den kostnaden tyckte regeringen var för hög i förhållande till hur många som skulle utnyttja tunneln.

I dag går Herjólfur mellan Þorlákshöfn och Hemön två gånger om dagen. Från och med den 1 juli blir det under sommaren fyra dagliga turer utom torsdagar och fredagar då det blir fem avgångar i varje riktning. Biljettpriset blir 1 000 isländska kronor per person och 1 500 kronor för personbilar.

Restiden minskar alltså från två timmar och 45 minuter till 40 minuter. Men fartyget kan vid hamnbytet inte längre ta ombord lika många passagerare. Herjólfur skulle ha ersatts av ett nytt fartyg i samband med invigningen av den nya fastlandshamnen, men beställningen drogs tillbaka efter finanskraschen. I stället får den nu ganska slitna färjan fortsätta att trafikera Hemön.

Herjólfur är inte anpassad efter den nya hamnen och kräver egentligen ett bättre djup än vad som erbjuds vid Bakkafjöru. Därför måste fartyget segla med mindre olja än tidigare, och maxantalet passagerare minskar från 524 till 388. Däremot kan bildäcket fortfarande fyllas.

Här kan du läsa mer om färjetrafiken mellan Västmannaöarna och fastlandet och här hittar du en webbkamera som visar arbetet med den nya hamnen Landeyjahöfn vid Bakki.