söndag 9 maj 2010

Misstänks för utpressning mot nakenbilder

En fotbollsspelare i Völsungur från Húsavík misstänks ha utpressat tonårstjejer i klubben för att få dem att fotografera varandra nakna. Utpressningen ska ha börjat sedan han kom över en nakenbild på en 18-åring. Polisen i Akureyri och Húsavík utreder nu händelsen.

En man i 20-årsåldern och en 18-årig kvinna misstänks ha deltagit i utpressningen. Polisen fick kännedom om nakenfotografierna under påskhelgen.

Mannen tros ha kommit över nakenbilder på 18-åringen. Enligt DV har mannen och kvinnan en kärleksrelation.

Under hot om att lägga ut bilderna på nätet ska han ha övertalat henne till att ta nakenfoton på sina lagkamrater. Vissa av dem är myndiga, medan andra är 15 år eller yngre. Bilderna har tagits med mobilkamera i omklädningsrummet. Om några av fotografierna faktiskt har lagts ut på internet är inte känt.

Polisen fick kännedom om nakenfotograferingen sedan någon lämnat in en mängd bilder på de unga kvinnorna. Både den 20-årige mannen och den 18-åriga kvinnan har förhörts av polisen och de har stängts av från att träna med Völsungur.

Pappan till en av de flickor som har fotograferats i omklädningsrummet säger till DV att händelsen har väckt starka känslor:
"Ilskan är naturligtvis stor och en sådan här sak är särskilt smärtsam i en så liten kommun. ... Alla flickorna har varit mycket goda vänner och därför är ett sådant förtroendesvek en stor sorg för dem."

Völsungurs herrar vann förra året 3. deild karla grupp D i utklassningsstil och spelar i år i 2. deild karla, den isländska tredjedivisionen. Völsungurs damer blev fyra i 1. deild kvenna grupp B.