söndag 23 maj 2010

Oddset på Jón Gnarr som borgmästare

Oddset på att Jón Gnarr blir borgmästare i Reykjavík är sex gånger pengarna. Att flygplatsen Heathrow i London tvingas att stänga på grund av vulkanaska från Eyjafjallajökull den 15 juni i år ger tjugo gånger pengarna.

Det går förstås att slå vad om det mesta nu för tiden. Den som har några slantar över kan till exempel surfa in hos isländska Betsson och satsa pengar på kommunalvalen den 29 maj. Oddset på att Bästa partiets Jón Gnarr blir borgmästare är sex gånger pengarna. Favoriter är Självständighetspartiets Hanna Birna Kristjánsdóttir och Socialdemokraternas Dagur B. Eggertsson, som båda ger 2,5 gånger pengarna. Oddset på Gröna vänsterns Sóley Tómasdóttir är femton gånger insatsen.

Även när det gäller vilket parti som blir störst är det dött lopp i favoritskapet mellan Självständighetspartiet och Socialdemokraterna. Båda ger 2,7 gånger pengarna, medan en seger för Bästa partiet ger 3,75 gånger insatsen.

Om den senaste opinionsmätningen också skulle bli ett valresultat kommer det att klirra rejält i kassan hos de spelare som tror på Bästa partiet. Att partiet får över 35 procent av rösterna ger femton gånger pengarna. Lägst odds, 2,60, är på att Bästa partiet får mellan 15 och 20 procent av Reykjavíkbornas röster.

Det går också att spela på kommunalvalen i Ísafjörður, Västmannaöarna, Árborg och Akureyri.

Det irländska bolaget Paddy Power ordnar också spel med anknytning till Island. Här finns det nämligen odds på att aska från vulkanen Eyjafjallajökull stoppar trafiken på vissa utvalda flygplatser i Storbritannien och Irland på ett visst datum. Oddsen är mellan tio och tjugo gånger insatsen.

Här kan du läsa mer om Bästa partiet.