torsdag 3 juni 2010

Jón Gnarr bjuder på "The Wire"

Jón Gnarrs ständiga tjat om tv-serien "The Wire" har gett oväntat resultat. I går annonserade Hagkaup i Fréttablaðið om att serien som Bästa partiet lobbar för finns att köpa. Och i går passade också Jón Gnarr på att ge socialdemokraten Dagur B. Eggertsson ett eget exemplar.

Den som skulle regera tillsammans med Bästa partiet var tvungen att ha sett och uppskattat "The Wire", en amerikansk tv-serie där korruption och maktmissbruk duggar tätt. För partiledaren Jón Gnarr var det säkerligen en anspelning på det bristande förtroendet för politiker.

Socialdemokraterna under ledning av Dagur B. Eggertsson gjorde ett svagt val och lockade bara 19 procent av väljarna. Kanske hade ingen av de andra heller kollat på "The Wire" - Bästa partiets val föll ändå på Socialdemokraterna när väljarstödet inte räckte till egen majoritet i kommunstyrelsen i Reykjavík.

Samtalen mellan partierna fortsatte i går. Jón Gnarr passade då på att ge Dagur B. Eggertsson en dvd med "The Wire" så att han skaffa sig en bättre bild av Bästa partiets filosofi.

Även butikskedjan Hagkaup har nappat på det ständiga pratet om tv-serien. I Fréttablaðið fanns i går en helsidesannons för "The Wire" med just texten "Serien som Bästa partiet talar om". Dessutom passade de på att göra reklam för den blivande borgmästarens egen film Bjarnfreðarson.

Här kan du läsa mer om valet i Reykjavík och här Islandsbloggens recension av Bjarnfreðarson.

Foto: Besti flokkurinn