torsdag 14 april 2011

Misstroendeomröstningen i bilder

I sex timmar debatterade alltinget i går misstroendeförklaringen mot Jóhanna Sigurðardóttirs regering. Den överlevde med knapp marginal - 32 röster mot 30 - och regerar nu vidare med ett enda mandats övervikt sedan Gröna vänsterns Ásmundur Einar Daðason valt att hoppa av regeringssamarbetet under själva debatten. Beslutet, som han inte hade meddelat andra i koalitionen, fick Socialdemokraternas gruppledare Þórunn Sveinbjarnardóttir att till bänkgrannarna viska att får skötte sig bättre än fårbonden från Búðardalur.


För att visa sympati med folket sparar regeringen även på de egna utgifterna. Össur Skarphéðinsson och Jóhanna Sigurðardóttir delar nu på en mobiltelefon.


Ministrarna Katrín och Katrín visar sitt världsberömda hålla i penna och titta åt samma håll-trick.


Om jag ser riktigt sträng ut kanske de gör som jag säger. Steingrímur J. Sigfússon svarar Sigmundur Davíð Gunnlaugsson - som inte trodde att regeringen skulle klara av att driva Bæjarins beztu pylsur - med att han var övertygad om att oppositionen skulle kunna fixa en korvkiosk.


Björgvin Guðni Sigurðsson, Guðlaugur Þór Þórðarson och Helgi Hjörvar reagerar med något slags road förvåning när Ásmundur Einar Daðason motiverar varför han lämnar regeringssamarbetet.


Nähä, ska du också avgå? Svandís Svavarsdóttir och Árni Þór Sigurðsson.


Guðlaugur Þór Þórðarson och Ólöf Nordal är måttligt imponerade av regeringen.


Och hur ska du rösta då? Ögmundur Jónasson och Árni Páll Árnason utbyter förtroligheter.


Politiker kan också ha god smak. I det här fallet Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir.


Björgvin Guðni Sigurðsson och Katrín Júlíusdóttir praktiserar den ädla konsten att hålla tungan rätt i mun.


Näringsminister Katrín Júlíusdóttir och Þórunn Sveinbjarnardóttir såg ut att ha ganska trevligt ihop.


Spänningen i misstroendevoteringen var tydligen inte tillräcklig för utrikesminister Össur Skarphéðinsson. Han passade på att beta av några kapitel i Jennet Conants The Irregulars.

Här kan du läsa mer om misstroendeförklaringen.