tisdag 25 oktober 2011

Mystisk mus kan ha startat traktor

Bonden i Drangsnes vaknade av att traktorn stod med motorn i gång ute på åkern. Mannen trodde att en skojare varit i farten - men när polisen tittade närmare på fordonet visade det sig att den troligaste förövaren var en fyrbent gnagare.

Med omkring 80 invånare är det sällan som polisen behöver slå på blåljusen under den kvartslånga resan till Drangsnes från fyra gånger så stora Hólmavík. Nyligen fick polisen en anledning att besöka grannorten. En bonde ringde och anmälde att hans traktor stod med motorn på, rapporterar Morgunblaðið.

Bonden hade ställt traktorn vid några höbalar på kvällen. Morgonen därpå hade den sannolikt gått på tomgång en längre tid eftersom den hade sjunkit ned i marken. Mannen misstänkte att någon spelat honom ett spratt eller att någon försökt skada eller stjäla traktorn.

Men polisen hittade en annan förklaring. I elsystemet fanns bitmärken, och polisen tror därför att en mus lyckats tjuvkoppla traktorn under en upptäcktsfärd i motorrummet. Fallet betraktas som uppklarat.