söndag 23 oktober 2011

Sökte jobb åt 17-årig stackare - fick napp på Bónus

Finns det jobb åt en 17-åring som inte orkar svara i telefonen före middagstid, springer ute på kvällarna, ägnar nätterna åt att spela dataspel och riskerar att sluta som en stackare? Visst. Þorsteinn Örn Andréssons annons i Fréttablaðið gav resultat. Nu har sonen Sindri Snær Þorsteinsson fått jobb på Bónus.

Den 9 september fanns en något otraditionell radannons i Fréttablaðið. Bakom annonsen stod Reykjavíkbon Þorsteinn Örn Andrésson som sökte jobb åt 17-årige Sindri Snær Þorsteinsson:
"17-årig kille som ränner ute varje kväll och sitter vid datorn hela nätterna behöver ett arbete att sköta. Vet inte vad han är användbar till, men det vore bra att få något åt honom som gör honom till människa i stället för att han slutar som en total stackare. Det är förmodligen inte möjligt att få honom att släpa i väg fötterna till att svara i telefon före middagen, men jag svarar på kristlig tid."
Trots Þorsteinn Örn Andréssons tveksamheter kring sonens duglighet dröjde det inte länge förrän telefonen ringde. Sindri Snær Þorsteinsson hade snart två arbetsgivare att välja mellan - och valde att börja jobba i en av lågpriskedjan Bónus butiker. Och pappan säger till DV att han är mycket nöjd med utgången:
"Han har nyss börjat och har ett deltidsjobb men han har åtminstone fått in en fot innanför dörren."
Þorsteinn Örn Andrésson tror inte att formuleringarna i annonsen avskräckte någon från att anställa sonen. Humor och några drastiska uttryck var bara ett sätt att väcka uppmärksamhet. Sindri Snær Þorsteinsson säger till DV att han inte var lika road av innehållet som pappan:
"Det är ingen skämtannons. ... Men jag är inte fantastiskt nöjd med innehållet."
Þorsteinn Örn Andrésson tycks dock ta det här med telefonerande med en nypa salt. I telefonkatalogen är han listad som KR-ingur, anhängare av idrottsklubben KR.