måndag 2 januari 2012

Nya linjer med Strætó till Vík í Mýrdal och Höfn

Nu går det att åka på samma bussbiljett från Reykjavík ända till Höfn. Stadsbusstrafiken i huvudstadskommunerna samordnas med långfärdslinjer på södra Island. Det betyder att det blir enklare och ofta också billigare att ta bussen till och från Reykjavík. På bussarna införs kortbetalning och det går också att följa trafiken direkt via gps för att slippa vänta i onödan.

Mellan Akranes i väst och Höfn i sydost är det 49 mil. Från och med i dag går det att ta bussen mellan städerna på en och samma biljett. Strætó, som driver kollektivtrafiken i Reykjavík och grannkommunerna, inleder ett samarbete med Samtök sunnlenskra sveitarfélaga om busslinjer på södra Island. Nya orter som börjar trafikeras är bland annat Þorlákshöfn, Vík í Mýrdal, Höfn, Hella, Hvolsvöllur och Flúðir.

Satsningen innebär utökad trafik mellan Reykjavík och orter på sydkusten. Priserna ligger snäppet under de långfärdslinjer som finns i dag, och trafiken anpassas dessutom så att det ska vara lätt att byta mellan olika linjer. Tidigare har turerna skötts av olika bolag som inte tagit hänsyn till varandras tidtabeller.

Fem helt eller delvis nya linjer har premiär i dag. Buss 51 kommer som tidigare att utgå från busstationen Mjódd i Reykjavík till Hveragerði och Selfoss, men fortsätter nu därifrån till Hvolsvöllur, Hella och Vík í Mýrdal. Det blir tre bussar varje vardag till Hvolsvöllur och Hella, och en daglig avgång till Vík í Mýrdal via Skógar. Två dagar i veckan, fredagar och söndagar, kör bussen dessutom vidare via Kirkjubæjarklaustur och Skaftafell till Höfn. För den sista sträckan krävs förhandsbokning dagen innan.

Linje 51 stannar vid flera populära turistattraktioner längs vägen, bland annat Seljalandsfoss och Jökulsárlón. Restiden mellan Reykjavík och Höfn är 9,5 timmar inklusive ett stopp på runt en timme i Vík í Mýrdal.

Buss 52 är en ny linje som trafikerar Reykjavík och Landeyjahöfn två gånger dagligen, den ena turen går från BSÍ och den andra från Mjódd. På vägen görs stopp i Hveragerði, Selfoss, Hella och Hvolsvöllur. Turerna är anpassade efter tidtabellen för färjan till Västmannaöarna.

En annan ny linje är buss 71, som två gånger om dagen åker mellan Hveragerði och Þorlákshöfn. Från Selfoss utgår de nya linjerna 72 och 73, som trafikerar Borg och Laugarvatn respektive Flúðir. De två senare turerna måste bokas minst två timmar innan avresa.

På de bussar som går från Reykjavík och söderut blir det möjligt att betala med kort, något som inte går att göra på stadslinjerna. Resorna blir dock betydligt billigare genom att köpa biljett på nätet eller genom att använda rabattkuponger.

Fram till årsskiftet var busstrafiken indelad i fyra zoner. Nu uppgår antalet zoner till 29, där det kostar en kupong att resa i den första zonen, som omfattar stora delar av Reykjavík och de närmaste grannkommunerna i en radie av 22 kilometer, medan en tripp till Höfn kräver 29 kuponger.

Varje zon kostar 350 isländska kronor. Det innebär exempelvis att en orabatterad enkelresa från Reykjavík till Höfn kostar 10 150 kronor, till Vík í Mýrdal 4 900 kronor och till Hvolsvöllur 2 800 kronor. Ett häfte med elva kuponger kostar 3 000 kronor - för den som använder rabattkuponger blir biljetterna 22 procent billigare.

En annan nyhet är att varje buss i linjetrafik utrustas med gps-sändare. Genom en karta på Strætós hemsida går det därmed att se om de är i tid eller sena och om det är dags att gå ut till busshållplatsen.

Þorvarður Hjaltason, vd för Samtök sunnlenskra sveitarfélaga, säger i ett pressmeddelande att han hoppas att de förbättrade kommunikationerna ska leda till att fler väljer bussen och därmed bidrar till att minska utsläppen.

Här kan du läsa mer om Strætó.