onsdag 22 februari 2012

Vill bygga hotell och stugor vid flygplatsen i Keflavík

Ett fyrstjärnigt hotell med 60 rum, 60 småstugor, ett havsbad med uppvärmt vatten och ett hus för fågelskådning. Så lyder de planer som företaget Ósar vill sätta i verket inom ett år. Läget är ett av Islands kargaste och var länge dessutom förbjudet för allmänheten - väster om flygplatsen i Keflavík vid den station där Nato tidigare spanade på ubåtstrafiken.

Bakom planerna står företaget Ósar. En av initiativtagarna till projektet är Viðar Már Aðalsteinsson. Han säger till Vísir att syftet med bygget är att turisterna ska kunna uppleva kraften i den råa natur som finns längs de vindpinade isländska stränderna. Planerna backas upp av flera företag i regionen.

Förhoppningen är att kunna börja bygga omkring årsskiftet. Någon gång under 2014 skulle det fyrstjärniga hotellet stå klart med 60 rum och 60 stugor. I en vik ska varmvatten pumpas ut i havet så att gästerna ska kunna bada i Atlanten. Ett särskilt fågelskådningshus ska underlätta för besökarna att ta del av det rika fågellivet i området.

Platsen ligger bara några minuters bilresa från flygplatsen i Keflavík. Ändå var den länge både förbjuden och otillgänglig. Vid Þórshöfn hade Nato länge en station som spanade på ubåtstrafiken i Atlanten. Platsen var ändå fortsatt svårtillgänglig - något som avhjälptes först för fyra år sedan när ringvägen mellan Hafnir och Sandgerði runt Reykjanes blev klar.

Anläggningen revs i samband med att Nato lämnade Island, men parkeringsplatsen och de kablar - i dag obrukbara - som kopplade ihop Þórshöfn med resten av försvarsorganisationens underrättelseverksamhet finns kvar vid stranden.

Den hemliga stationen spelade länge en nyckelroll i Natos övervakning av ubåtar. När den byggdes år 1966 försågs den med de mest kraftfulla datorer som då gick att uppbringa. Två år senare började investeringen att betala sig. Då lyckades stationen för första gången upptäcka ljud från två sovjetiska atomubåtar ur Charlie- och Victor-klassen. År 1974 var Þórshöfn återigen först inom Nato när ljud från en sovjetisk ubåt i Delta-klassen detekterades.

Spaningarna gav Nato ett försprång när det gäller övervakningen av ubåtstrafiken i Nordatlanten. Sovjetunionen tros inte ha fått kännedom om spaningen förrän John Walker hoppade av till Warszawapakten år 1980.

Bygget väntas kosta omkring fyra miljarder isländska kronor. Viðar Már Aðalsteinsson förhandlar med inhemska och utländska investerare om att finansiera projektet, rapporterar Vísir.

Här kan du se webb-tv från Þórshöfn.

Illustration: Kanon arkitektar