söndag 4 mars 2012

Ásdís Rán och Garðar går skilda vägar

Den isländska skvallerpressens älsklingar Ásdís Rán Gunnarsdóttir och Garðar Gunnlaugsson går skilda vägar efter nio år tillsammans. Paret har varit ständiga löpsedelsfavoriter och det närmaste Island kommit ett inhemskt svar på David och Victoria Beckham. Men nu är kärlekssagan över.

Fotbollsstjärnan Garðar Gunnlaugsson och modellen Ásdís Rán Gunnarsdóttir har hållit ihop i nio år och har två barn ihop. Efter att ha gjort stor succé i ÍA Akranes och Valur från Reykjavík prövade Garðar Gunnlaugsson lyckan som proffs. Han har spelat i klubbar i Skottland, Sverige, Bulgarien, Österrike och Tyskland. Men de senaste åren har karriären gått trögt och i år är han tillbaka i moderklubben ÍA som i vår gör comeback i den isländska förstadivisionen.

Ásdís Rán Gunnarsdóttir blev snabbt en mediefavorit i Bulgarien där hon också har lanserat kläder och skönhetsprodukter under det egna märket Icequeen. Hon följde inte Garðar Gunnlaugsson till Österrike eller Tyskland, och nu står det klart att hon heller inte följer efter till Island.

Rykten om en skilsmässa har cirkulerat en tid. Nu är den alltså ett faktum. Ásdís Rán Gunnarsdóttir säger till DV att paret skiljs som vänner och att båda bär skulden för att äktenskapet spricker:
"Skulden tillhör oss bägge. Min är kanske att jag har varit för upptagen med erövringar utomlands de senaste åren och inte har kunnat ta hand om relationen som jag borde. Men det är ledsamt att äventyret skulle behöva sluta så här. Det ingick inte i planen."
Paret har under många år varit den isländska kändispressens favoriter. Ásdís Rán Gunnarsdóttir och Garðar Gunnlaugsson har inte tvekat att bjuda in medierna i deras relation och ofta ställt upp på både utmanande fotograferingar och spektakulära uttalanden. Den fascinationen lär dock inte försvinna i samband med att äktenskapet är över.

Här kan du läsa mer om Ásdís Rán Gunnarsdóttir.