söndag 11 mars 2012

Misstänkt spöktelefon på Snæfellsnes

Gunnar Jónsson stängde av numret till sommarhuset för två år sedan och kopplade bort telefonen. Ändå fortsätter det att ringa från numret. Vid sjutton tillfällen sedan i juli har någon använt telefonlinjen - trots att det ska vara omöjligt, skriver DV.

På gården på Snæfellsnes har Gunnar Jónsson hästar och tillsammans med hustrun tar de emot besökare under sommaren. Resten av året bor de i Garðabær. Men nu verkar det som att gården inte är helt övergiven när paret inte är där. Det fortsätter nämligen att ringa från det gamla telefonnumret.

För två år sedan bestämde sig Gunnar Jónsson för att stänga numret till den fasta telefonen till Snæfellsnes. När han nyligen besökte Síminn gick företaget igenom samtliga nummer kopplade till honom - och det visade sig att det döda numret på landet användes flitigt. Han säger till DV att sedan i juli hade 17 samtal till nödnumret 112 gjorts:
"Det var tidigare denna månad som jag köpte mig en ny telefon hos Síminn som kvinnan som betjänade mig tittade på de telefonnummer som är skrivna på mig. Hon sade på skämt att jag uppenbarligen tyckte att det var riktigt kul att tala i telefonen, eftersom hon på sin datorskärm såg mycket användning av de telefoner som är registrerade på mig. Men jag kändes inte vid det, och vid närmare undersökning visade det sig att detta gamla nummer, som jag lät stänga för två år sedan, ringde ut gång på gång."
Gunnar Jónsson är upprörd. Spökringningarna gör nämligen att Síminn fortsätter att ta ut den fasta avgiften för abonnemanget. Samtalen till 112 är dock kostnadsfria.

Gunnar Jónsson säger till DV att de mystiska samtalen kan ha två förklaringar. Antingen är det något fel på telefonlinjen. Eller så försöker spökena på gården kalla på hjälp.