torsdag 24 maj 2012

Han vill bli Islands president - år 2020

Ung och okänd för massorna i dag. Men han har åtta år på sig att samla befolkningen bakom sig. Aron Bergmann Magnússon siktar på att bli Islands president - år 2020. Men kampanjen har redan börjat.

Sju kandidater har hittills aviserat att de ställer upp i sommarens presidentval. Tidsfristen för att anmäla sin kandidatur löper ut först den 25 maj - men förtidsröstningen började enligt ett pressmeddelande på sina håll redan den 5 maj.

För att få ställa upp i valet krävs 1 500 namnunderskrifter. Dessa ska fördelas proportionellet över de olika valkretsarna och ingen får skriva under för mer än en kandidat. Både Ástþór Magnússon och Hannes Bjarnason har lämnat in underskrifter men inte fått tillräckligt många godkända. De får därför en frist till i morgon för att komplettera med de namn som saknas, rapporterar RÚV.

Den som ställer upp i presidentvalet måste ha fyllt 35 år. Det diskvalificerar Aron Bergmann Magnússon, som i dag bara är 32 år. För att passera gränsen och dessutom hinna samla på sig erfarenhet och bedriva ett gediget kampanjarbete har han bestämt sig för att kandidera år 2020.

Aron Bergmann Magnússon är bosatt i Reykjavík och arbetar med film och scenografi. År 2010 gick han också segrande ur striden i Tom Selleck Annual Moustache Competition på Boston i Reykjavík. Om åtta år kan det alltså bli dags att skriva in en ännu tyngre seger i meritförteckningen.

Här kan du läsa mer om Tom Selleck Annual Moustache Competition.