måndag 4 juni 2012

Tröttnade på bristande underhåll - gjorde konst av potthål

De boende har fått nog av potthålen på Hlíðarvegur i Ísafjörður. Beväpnade med penslar och färg har de förvandlat asfalten till ett färgglatt konstverk - men inte utan att ha pekat ut de ansvariga för bristerna, berättar Vestur.

Att invånarna klagar på standarden på vägarna i Västfjordarna är snarare regel än undantag. Det är inte bara flera riksvägar som är i dåligt skick. Många gator i bostadsområden inom Ísafjörðurs kommun är också fulla av potthål.

I Suðureyri har boende själva tagit initiativ till att asfaltera och i Hnífsdalur tog några arbetslösa fram en gammal cementblandare och några överblivna cementsäckar för att få bukt med gupp och hål. I Flateyri planterade någon till och med blommor i potthålen.

På Hliðarvegur i Ísafjörður har de boende nu målat asfalten runt hålen i vägen efter att länge ha kämpat för att få potthålen lagade. De har dessutom märkt alla hål med initialer och därmed pekat ut dem som de anser är ansvariga för skadorna: Orkuveita Vestfjarða, Míla och Ísafjarðarbær.

Här kan du läsa mer om vägsituationen i Hnífsdalur.