måndag 23 juli 2012

Baulans ägare: Jag retar mig på dessa jädra pissbussar

Kristberg Jónsson har tröttnat på turisterna som stormar in på Baulan för att använda toaletterna och sedan på nytt hoppar direkt på bussen. Nu överväger han att börja ta betalt för toalettbesöken. Han har nämligen tröttnat på "dessa jädra pissbussar", skriver DV.

Baulan ligger intill ringvägen mellan Borgarnes och Bifröst. Här finns restaurang, bensinmack och närbutik. Men Baulan är också ett populärt stopp för långfärdsbussar. Ägaren Kristberg Jónsson säger till DV att han har tröttnat på att stället har förvandlats till en offentlig toalett:
"Jag har bara börjat reta mig på dessa jädra pissbussar. ... Det är naturligtvis oacceptabelt att det hit kommer 50 till 60 personer i en buss, bara går in på toaletten och så raka vägen ut. Det måste göras något åt detta."
Kristberg Jónsson överväger nu att börja ta betalt för toalettbesöken av personer som inte är kunder. Han hävdar i DV att detta dessutom vore en anpassning till hur det ofta fungerar utomlands:
"Det är inte självklart att folk ska få använda toaletten vid landets riksvägar kostnadsfritt. ... När vi åker utomlands går vi inte på toaletten i landets vägbutiker utan att betala för det."
Kristberg Jónsson är känd för att vara en bestämd ägare. När tv-serien Næturvaktin hade premiär spekulerade en del om han var förebilden till Georg Bjarnfreðarson, den rollfigur som spelas av Jón Gnarr och som bland annat är beredd att gå riktigt långt för att inga andra än mackens kunder ska få använda toaletten. Jón Gnarr har dock sagt att inspirationen till mackpersonalen hämtades från en upplevelse regissören Ragnar Bragason hade på en bensinstation i Mosfellsbær.

Här kan du läsa mer om ursprunget till Næturvaktin.