onsdag 4 juli 2012

Bröt sig in - åt ost med kokteilsósa

Smält ost och kokteilsósa. Det blev bytet när en berusad person i helgen tog sig in i ett hus tillhörande ett ungt par i Ísafjörður och länsade kylskåpet på sina favoriter. Personen efterlämnade disk och en halv vinflaska - samt ett par som hädanefter kommer att låsa ytterdörren, skriver Bæjarins Besta.

Mamman var ensam hemma med dottern. Pappan var ute på sjön och kom hem först på morgonkvisten. Han förvånades över oordningen i köket, men de diskuterade händelsen först dagen därpå. Kvinnan berättar för Bæjarins Besta att det var då den oinbjudna gästen uppdagades:
"När min man frågade mig dagen därpå frågade han mig om jag hade ätit smält ost med kokteilsósa i sängen utan att ha städat efter mig, något som jag inte kändes vid. Så uppenbarade sig konstiga saker som att en halvtom vinflaska hade lämnats kvar."
Matgästen smakade enbart på matvaror från kylskåpet. Alla värdesaker fanns kvar trots att de låg öppet i den olåsta bostaden. Personen med förkärlek för den underliga kombinationen av smält ost och dressing har inte gett sig tillkänna.