tisdag 29 januari 2013

Nypremiär för flyg mellan Reykjavík och Sauðárkrókur

Efter ett år utan flygförbindelse mellan Reykjavík och Sauðárkrókur tar nu Air Arctic över linjen. Bolaget trafikerar sträckan med sju flyg i veckan. Kommunen jublar över nypremiären - men frågan är om Air Arctic hellre hade fått uppdraget att bedriva ambulansflyg till och från Västmannaöarna.

Sommaren 2010 tog Mýflug över uppdraget med ambulansflyg till och från Västmannaöarna. I höstas upphandlade staten trafiken på nytt. Air Arctic, som också går under namnet Eyjaflug och har sin bas på Hemön, räknade i budgeten för 2013 med att vinna upphandlingen. Som trumfkort hade bolaget nämligen att det alltid skulle finnas ett plan stationerat på ögruppen, vilket skulle vinna tid vid akuta transporter.

Men i upphandlingsvillkoren fanns ett avsnitt som föreskrev att bolaget skulle ha sin bas i Akureyri, där också Mýflug återfinns. Uppdraget gick därför på nytt till Mýflug.

Flera alltingsledamöter från södra Island protesterade mot beslutet och krävde att upphandlingen skulle rivas upp och göras om. Längst gick Árni Johnsen, självständighetspartist från Västmannaöarna, som hävdade att upphandlingen skräddarsytts för Mýflug så att inget annat bolag skulle kunna konkurrera. Han anklagade också välfärdsminister Guðbjartur Hannesson för svek eftersom Árni Johnsen sade sig ha fått ett löfte från statsrådet om en ny upphandling - något han själv förnekade.

Air Arctics affärsidé är reguljärtrafik mellan Reykjavík och Västmannaöarna, men kanske i synnerhet att närmast inrätta en luftbro till fastlandet när vädret gör att färjan inte kan segla. För att detta ska gå ihop sig krävs dock en ekonomisk grund att stå på.

För ett år sedan slutade Ernir att flyga mellan Reykjavík och Sauðárkrókur. Trafiken bedrevs med ett årligt stöd från staten på tio miljoner isländska kronor. Detta ansåg dock inte Ernir vara tillräckligt för att täcka underskottet och avvecklade linjen trots protester från lokalpolitiker.

När upphandlingen av ambulansflyget var förlorad stod det klart att dessa var de enda statliga pengarna som var tillgängliga för Arctic Air. Efter förhandlingar med inrikesdepartementet övertar bolaget rutten och det första flyget mot Sauðárkrókur från Reykjavík lyfte i dag. Premiärturen gick dock inte som önskat. Ett problem med landningsstället gjorde att planet fick återvända till huvudstaden i stället för att landa på Alexandersflugvöllur inför församlingen av lokalpolitiker och andra dignitärer.

Precis som när Ernir hade hand om trafiken blir det sju turer i veckan, två gånger i varje riktning på tisdagar och torsdagar och en tur i varje riktning på måndagar, fredagar och söndagar. Flygplanet som används har plats för nio passagerare.

Stefán Vagn Stefánsson, kommunfullmäktigeledamot för Framstegspartiet, säger i Morgunblaðið att han hoppas att flyglinjen innebär att kommunen och regionen blir mer attraktiv:
"Detta är ett mycket positivt steg som vi välkomnar innerligt. Nu kan vi åter erbjuda denna service för boende och besökare i området, och flyget gör Norðurland vestra mer konkurrenskraftigt jämfört med andra regioner."
Här kan du läsa mer om flygtrafiken mellan Reykjavík och Sauðárkrókur och här återfinns tidtabellen.