onsdag 16 januari 2013

Väckte Hemön med vuvuzela - stoppades av polisen

Vuvuzelan satte sin prägel på fotbolls-VM i Sydafrika 2010. Men när en berusad man bestämde sig för att tuta i luren efter en sen festnatt på Västmannaöarna blev det för mycket för både invånarna och polisen. Mannen fick lämna ifrån sig instrumentet mot löftet om att han kunde hämta vuvuzelan på polisstationen när han blivit nykter.

Kring helgdagar är det ofta fullt på Hemöns pubar och restauranger. När fiskeflottan ligger hamn vill många fiskare passa på att festa till efter många och långa dagar till sjöss. Vid jul och nyår kan det vara extra festligt - av tradition är då ytterst få båtar ute på havet.

En mans firande blev dock lite för mycket för både polisen och lokalbefolkningen. Under natten mot den 30 december avslutade mannen festkvällen genom att gå längs Hemöns gator och blåsa i sin vuvuzela. Tutandet i plasttrumpeten fick så småningom boende att ringa polisen.

Polispatrullen som fick uppdraget kunde snart hitta den man som blåste i sin vuvuzela som om det var 2010. Mannen uppmanades att inte störa lokalbefolkningens nattsömn och blev fråntagen sin vuvuzela. Polisen lovade honom att han kunde få tillbaka plasttrumpeten när han nyktrat till och lärt sig respektera att det ska vara tyst på nätterna, uppger polisen i ett pressmeddelande.