torsdag 7 februari 2013

Gratis wifi på väg till flygplatsen i Keflavík

I sommar börjar flygplatsen i Keflavík erbjuda tillgång till gratis trådlöst nätverk. Anslutningen ska fungera över hela flygplatsen. Tidigare har det kostat minst 490 isländska kronor att koppla upp sig mot flygplatsens nätverk. Även en app med aktuella ankomst- och avgångstider är på gång, rapporterar Túristi.

Ett åttiotal nordiska flygplatser erbjuder enligt Túristi redan i dag fritt internet för resenärerna. På Island har det hittills varit en betaltjänst. Att koppla upp sig mot det trådlösa nätverket på den internationella flygplatsen i Keflavík har tidigare kostat minst 490 kronor.

Men med start i sommar blir tillgången till wifi gratis. Nätverket ska vara tillgängligt i hela flygplatsbyggnaden.

Beslutet innebär att det i praktiken går att surfa fritt från dörr till dörr mellan Stockholm och Reykjavík. Vissa flygbussar till Arlanda erbjuder trådlöst nätverk, på flygplatsen finns nu gratis wifi, Icelandair håller på att installera nätverk i samtliga plan, trådlöst nät är alltså på gång till flygplatsen i Keflavík, många flygbussar till Reykjavík har kostnadsfritt internet och den som inte har tillgång till nätet på hotellet kan alltid parkera rumpan på Austurvöllur där kommunen bjussar på gratis wifi.

Dessutom är en app på väg. Den ska visa alla aktuella avgångs- och ankomsttider från flygplatsen i Keflavík, och löpande uppdateras med uppgifter om förseningar, ändrade utgångar, inställda flyg och annat.

Här kan du läsa mer om flygplatsen i Keflavík.