lördag 30 mars 2013

Död turist hittad i nödstuga på Snæfellsnes

En död turist hittades i torsdags i en nödstuga vid Dritvík på Snæfellsnes. Mannens identitet är inte känd, men han tros ha varit fransktalande. Kroppen upptäcktes av en räddningsarbetare ute på en tillsynsrunda av nödstugor i området. Mannen tros ha avlidit efter den 22 mars. Det finns i dagsläget inget som tyder på att mannen bragts om livet.

Mannen påträffades vid 16-tiden i torsdags vid Dritvík på sydvästra Snæfellsnes. Den som upptäckte den avlidne var en räddningsarbetare som var ute på en regelbunden tillsynsrunda av nödstugor. Hur länge mannen befunnit sig i stugan är inte känt, men det är sannolikt att han avlidit efter den 22 mars.

Mannens identitet är ännu inte känd. Det finns heller inga efterlysningar som i dagsläget kunnat kopplas ihop med mannen. Det rör sig dock sannolikt om en fransktalande turist.

Polis från Snæfellsnes, Akranes och Reykjavík har undersökt räddningsstugan. Mannen är inte obducerad, men det finns inget som tyder på att han bragts om livet.

Polisen uppmanar alla som kan ha upplysningar om den döde eller under den senaste tiden kan ha kommit i kontakt med mannen antingen vid Dritvík eller övriga Snæfellsnes att höra av sig.

Räddningsstugor finns utspridda över hela Island. Syftet är att de ska kunna användas som skydd främst vid oväder. I stugorna finns i regel radio eller telefon för att kunna kalla på hjälp, konserver, filtar, ljus med mera. Den senaste veckan har inte Snæfellsnes drabbats av något extremväder.