måndag 11 mars 2013

Sigmundur Davíð Gunnlaugsson misshandlad på fest

I Brúarás på nordöstra Island samlades människor för att fira månaden góas ankomst. Men för Framstegspartiets ledare Sigmundur Davíð Gunnlaugsson slutade inte festkvällen lyckligt. Han blev misshandlad av en man som sade sig vara socialdemokrat. Sigmundur Davíð Gunnlaugsson blev dock inte allvarligt skadad, rapporterar DV.

Góa är den månad som i den gamla isländska kalendern började runt den 21 februari. Den följer på þorri, midvintermånaden då det blotas med allehanda syrade inälvor. Där blotet inte hunnits med händer det ibland att det i stället äger rum under góa. Men på sina håll kan också góas ankomst vara ett skäl att fira eftersom månaden signalerar att sommarhalvåret närmar sig.

I lördags firades góa i Brúarás på nordöstra Island. En av deltagarna var Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, ordförande för Framstegspartiet.

Men kvällen slutade inte lyckligt för partiledaren. En ilsken man attackerade honom med ett knytnävsslag. Sigmundur Davíð Gunnlaugssons assistent, Jóhannes Þór Skúlason, säger till DV att partiledaren inte blev allvarligt skadad och kunde fortsätta festa utan att behöva uppsöka vård:
"Sigmundur satt och talade med en annan man, och då dök mannen upp som förklarade att han var socialdemokrat. Han sade att det var för många framstegspartister här inne och slog så till Sigmundur."
Angriparen var berusad och fördes av polisen till arresten i Egilsstaðir. Där fick han tillbringa natten i en cell. Det är inte känt om Sigmundur Davíð Gunnlaugsson tänker gå vidare med polisanmälan mot mannen.