måndag 31 mars 2014

Ingen återkomst till politiken för Ólafur F. Magnússon

Ólafur F. Magnússon tänker inte återvända till politiken. Den tidigare borgmästaren - som i kommunfullmäktige i Reykjavík representerat både Självständighetspartiet och Liberalerna - säger till Vísir att han fått nog av politik för en hel livstid.

Framboð um heiðarleika og almannahagsmuni fick våren 2010 bara 1,1 procent av rösterna i kommunalvalet i Reykjavík. Partiet har inga planer på att på nytt försöka ta sig in i fullmäktige. Det säger grundaren Ólafur F. Magnússon till Vísir. Därmed ser det i dagsläget ut som att åtta partier går till val i kommunen: Ljus framtid, Socialdemokraterna, Självständighetspartiet, Gröna vänstern, Piratpartiet, Framstegspartiet, Gryning och Folkfronten.

Ólafur F. Magnússon var under förra mandatperioden en av huvudpersonerna i de politiska intriger som ledde till att Reykjavík fick uppleva fyra borgmästare på lika många år. Han var själv borgmästare under en kort period. Han har representerat både Liberalerna och Självständighetspartiet men lämnat bägge för att bilda ett eget parti. Någon ny satsning på Framboð um heiðarleika og almannahagsmuni lär det dock inte bli eftersom Ólafur F. Magnússon säger sig ha fått nog av politik för resten av livet.

Här kan du läsa mer om Ólafur F. Magnússons turbulenta tid vid makten.