måndag 21 juli 2014

Sparkade motståndare i huvudet - utreds för misshandel

I slutminuterna spårade matchen mellan Snæfellsnes och Sindri/Máni ur. En spelare fördes med helikopter till sjukhus i Reykjavík sedan han först blivit slagen med knytnäven av en motståndare och därefter liggande blivit sparkad i huvudet minst två gånger och förlorat medvetandet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel. Spelaren kunde lämna sjukhuset på måndagsmorgonen utan allvarliga skador.

Händelsen inträffade i går eftermiddag under en juniormatch på Hellissandsvöllur mellan Snæfellsnes och Sindri/Máni från Höfn i Hornafjörður. I slutminuterna fällde en av Sindris spelare en motståndare. När Snæfellsnesspelaren skulle slå frisparken puttade han till Sindrispelaren för att få honom att lämna avstånd.

Knuffen fick Sindrispelaren att tappa humöret och gå till våldsam attack mot Snæfellsnesspelaren. Han slog honom först med knytnäven i ansiktet. När spelaren föll till marken sparkade han honom i huvudet minst två gånger. Han sparkade honom dessutom på kroppen flera gånger innan domare och medspelare hann ingripa.

Sindrispelaren fick rött kort för attacken. Även en spelare från Snæfellsnes visades ut efter det bråk som uppstod.

Snæfellsnesspelaren fördes med helikopter till sjukhus i Reykjavík för vård. Han förlorade medvetandet i samband med attacken. Skadorna var dock inte allvarligare än att han skrevs ut från sjukhuset tidigt i morse.

Sindrispelaren, som är född 1998, är nu misstänkt för grov misshandel. Polis från Akranes och Ólafsvík förhörde i går kväll samtliga spelare och domare. Eftersom misshandeln betraktas som grov behöver polisen ingen anmälan från offret utan utreder ändå händelsen som ett brott. Det är första gången som en så allvarlig attack äger rum inom isländsk fotboll.

Det isländska fotbollsförbundet, Knattspyrnusamband Íslands, kommer så snart som möjligt att behandla händelsen i disciplinnämnden. Om domarrapporten inkommer senast i morgon bitti behandlas fallet under morgondagen. Annars dröjer det till nästa vecka.

Matchen slutade 1-2. Sindri/Máni tog därmed säsongens andra seger och har totalt spelat ihop sex poäng efter sex omgångar. Snæfellsnes har elva poäng. HK från Kópavogur leder serien på femton poäng.