tisdag 11 augusti 2015

En omkom i flygkrasch i Barkárdalur

Foto: Landhelgisgæsla Íslands
En man omkom och en man skadades allvarligt när ett mindre flygplan kraschade på fjället Gíslahnjúkur i Barkárdalur i söndags. Flyget var på väg från Akureyri till Keflavík. Det utbrunna vraket hittades på 700 meters höjd tre mil väster om Akureyri. Över 200 personer deltog i sökandet efter det försvunna planet. Vad som ligger bakom olyckan är inte känt.

Klockan 14.01 i söndags lyfte ett enmotorigt plan av typen De Havil­l­and Can­ada DHC-2 Bea­ver Mk1 från Akureyri. Planet, som gick för lågt för att synas på radar, skulle landa i Keflavík 16.20. När planet inte landat drogs en omfattande räddningsinsats i gång 17.06.

Totalt deltog enligt ett pressmeddelande över 200 personer från 43 olika frivilliga räddningstjänster i sökandet. Två helikoptrar från kustbevakningen deltog också i sökandet. I det första skedet lades fokus på vanliga flygrutter från Akureyri mot söder. Därefter kontaktades boende på gårdar längs de tänkbara sträckningarna för att höra om någon sett planet under någon del av resan.

Sökandet kunde efter observationer från boende snart koncentreras till Tröllaskagi väster om Akureyri. Myndigheterna triangulerade de två männens mobiltelefoner för att få ytterligare information om en tänkbar nedslagsplats. De två helikoptrarna samt ett privatplan flög längs de mest sannolika rutterna i jakten på spår efter det försvunna planet.

Klockan 20.29 upptäckte besättningen ombord en av kustbevakningens helikoptrar det saknade planet. Planet hade brunnit och låg på 700 meters höjd på fjället Gíslahnjúkurs norra sida i Barkárdalur, en dal tre mil väster om Akureyri. Det uppger kustbevakningen i ett pressmeddelande.

En läkare och en besättningsman firades ned till vraket. De kunde direkt konstatera att en av de ombordvarande, enligt ett pressmeddelande från polisen kanadensisk man född 1959, hade omkommit. Mannen hade svåra brännskador över större delen av kroppen.

Den andre ombord var vid medvetande och hade på egen hand lyckats att ta sig ur vraket. Han hade svåra men inte livshotande brännskador i ansiktet, på händerna och på fötterna. Han kunde inte meddela vad som hänt eftersom det inte fanns någon mobiltäckning på platsen.

Den andre mannen var Arngrímur Jóhannsson, en mycket erfaren pilot född 1940. Han grundade 1986 flygbolaget Air Atlanta som ägnar sig åt både gods- och passagerartransporter på uppdrag av andra bolag. Han har också haft en lång rad uppdrag inom flygindustrin på Island, bland annat som styrelsemedlem för flygplatsen i Keflavík.

Vid 21.30 anlände helikoptern med Arngrímur Jóhannsson och den omkomne mannen ombord till flygplatsen i Akureyri. Där väntade ett ambulansflyg mot Reykjavík. Arngrímur Jóhannsson vårdas nu på sjukhus. Skadorna är allvarliga men inte livshotande.

Vraket bärgades i går kväll. Det ska nu transporteras till Reykjavík för att undersökas. En haveriutredning har inletts med syftet att komma fram till varför olyckan inträffade. Utredare besökte olycksplatsen i går för att samla in annat material som kan bidra till att förklara händelseförloppet.

Eftersom planet var så litet var det inte utrustat med någon svart låda. Inget nödmeddelande skickades heller ut från planet.

I söndags var det dimmigt över Öxnadalsheiði. Dimman var sannolikt skälet till att planet tog vägen genom Hörgárdalur med kurs mot Skagafjörður för att därefter svänga söderut mot Keflavík. Rutten är vanlig bland amatörpiloter. Det är dock inte troligt att vägvalet i sig orsakat olyckan. Det var inget oväder vid tiden för kraschen, men himlen var täckt av låga moln och det duggregnade.

Planet hade tankats fullt i Akureyri. Det skulle flygas till Kanada med stopp i Keflavík och på Grönland. Även kanadensaren ombord var utbildad pilot. Vem som var pilot när planet kraschade är inte känt.

Olycksplanet byggdes redan 1960. Tre år senare nödlandade det i Kenya och blev kvar på platsen tills det flyttades till USA 1999 där det renoverades. Sedan 2008 har det visats på flygmuseet i Akureyri. Skälet till resan över Atlanten var att planet sålts till nya ägare.

Privatplanet som hjälpte till i sökandet flög över olycksplatsen före den helikopter som upptäckte vraket. Då upptäcktes inte planet. Regn och moln kan ha försämrat sikten samtidigt som det vita planet kan vara svårt att urskilja från den snö som finns kvar på fjället.

Söndagens haveri var den första dödsolyckan inom flyget på Island på två år. I augusti 2013 kraschade ett ambulansflyg på motorsportbanan i Akureyri. Två personer i besättningen omkom i olyckan medan en överlevde kraschen. Utredningen pågår fortfarande. Det har dock förekommit uppgifter om att olyckan ska ha berott på ett misstag från piloten som gjorde att planet tappade höjd.

Här kan du läsa mer om flygolyckan i Akureyri.