måndag 24 augusti 2015

Premiär för Ófærð i TorontoDet första avsnittet av Ófærð premiärvisas på filmfestivalen i Toronto. Ófærð - som på engelska har fått titeln Trapped - är den dyraste tv-serien som producerats på isländska. Serien är producerad av Baltasar Kormákur. I rollerna syns bland annat Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar E. Sigurðsson och Björn Hlynur Haraldsson.

Serien tar sin början när en kropp hittas i vattnet. Det står snart klart att personen mördats. Samtidigt drar ett snöoväder in över orten och gör alla vägar oframkomliga. Det finns ingen väg in och ingen väg ut. Alltså måste mördaren finnas bland dem som fanns på orten när kroppen hittades.

Ófærð är inspelad i Reykjavík, Siglufjörður och Seyðisfjörður. Eftersom färjan Norræna figurerar i serien och det bara finns en väg ut kommer den fiktiva staden att på många sätt påminna om just Seyðisfjörður.

Premiär blir det alltså under filmfestivalen i Toronto som pågår mellan den 10 och 20 september. Ófærð kommer att visas i bland annat RÚV, BBC4 och de nordiska grannländerna, däribland SVT. När serien visas i Sverige är dock inte klart.

Här kan du läsa mer om Ófærð och ovan kan du se en försmak av serien.