söndag 20 september 2015

Premiär för direktbuss mellan Keflavík och Akureyri

Tre färder i veckan under vår och höst samt dagliga turer under sommaren. Så ser tidtabellen ut när Gray Line nästa år börjar med direktbussar mellan flygplatsen i Keflavík och Akureyri. På vägen stannar bussen i Borgarnes, Staðarskáli, Blönduós och Varmahlíð. En enkelbiljett till Akureyri kostar 11 000 isländska kronor.

Den som vill fortsätta från Keflavík direkt till Akureyri behöver snart inte ta sig till Reykjavík för att ta en buss eller ett flyg. Med start söndagen den 3 april börjar Gray Line köra direktbussar mellan flygplatsen i Keflavík och Akureyri.

Under april och maj blir det avgångar på tisdagar, torsdagar och söndagar. Från juni fram till mitten av september blir det en avgång om dagen i varje riktning.

Bussen går från Keflavík klockan 17, vilket innebär att den som kommer till Island med Icelandairs eftermiddagsflyg hinner med avgången. Bussen är framme i Akureyri klockan 23. Samma buss vänder sedan söderut 23.15 och är framme i Keflavík 5.15. Turerna norrifrån är alltså anpassade till morgonflygen.

På vägen stannar bussen i Borgarnes, Staðarskáli, Blönduós och Varmahlíð. En enkelbiljett till Akureyri kostar 11 000 isländska kronor, till Varmahlíð 10 000 kronor, till Blönduós 9 000 kronor, till Staðarskáli 7 000 kronor och till Borgarnes 4 500 kronor.