onsdag 23 september 2015

Wow Air lyfter från Västerås mot Boston och Washington

I maj 2016 får Icelandair konkurrens på flyg mellan Sverige, Island och USA. Då börjar lågprisbolaget Wow Air flyga från Västerås till Boston och Washington med ett kortare stopp i Keflavík. Biljetterna till Nordamerika kostar från 999 kronor och till Island från 699 kronor. Det blir fyra avgångar i veckan från Västerås till Island.

Redan sommaren 2014 aviserade Wow Air att bolaget skulle börja flyga mellan Stockholm Arlanda och Keflavík med möjlighet att fortsätta till USA. Då lades linjen ned redan innan premiärturen. Skälet var en konflikt med det isländska flygplatsbolaget Isavia om avgångstider från Keflavík.

Nästa år gör Wow Air ett nytt försök. Med start den 19 maj börjar bolaget att flyga från Stockholm Västerås till Boston och Washington (Baltimore) via Keflavík. En enkel resa till Keflavík kostar från 699 kronor och en enkel resa till Washington och Boston kostar från 999 kronor.

I praktiken blir dock resan betydligt dyrare för många passagerare. I priset ingår visserligen skatter, men en bokningsavgift tillkommer. Den som vill ta med sig ett större handbagage till Island betalar från 160 kronor. Att checka in en resväska kostar från 320 kronor. Med detta inräknat kostar de billigaste biljetterna hos Wow Air ungefär lika mycket som hos huvudkonkurrenten Icelandair.

På flygningarna till USA kostar det större handbagaget från 400 kronor och en incheckad resväska (max 20 kilo) från 560 kronor. Icelandair tar inte betalt för varken handbagage eller en incheckad väska.

Avgångar från Västerås är på måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar. För den som fortsätter över Atlanten gör Wow Air ett stopp i Keflavík på ungefär en och en halv timme för byte av flygplan.

Här kan du läsa mer om Wow Airs tidigare planer på att börja flyga från Sverige.