måndag 12 oktober 2015

I dag byter MP Banki och Straumur namn till Kvika

Kvika blir namnet på den bank som bildas genom ett samgående mellan MP Banki och Straumur. Bankerna gick ihop i somras och har tillfälligt använt namnet MP Straumur. Kvika kommer att specialisera sig som investeringsbank och sikta in sig på kapitalstarka kunder. Namnbytet klubbades formellt vid dagens bolagsstämma.

I somras gick de två bankerna Straumur och MP Banki ihop. Tillfälligt har verksamheten gått under namnet MP Straumur. Under första halvåret gjorde banken en vinst på 294 miljoner isländska kronor.

Vid morgonens bolagsstämma klubbades formellt namnbytet till Kvika. Kvika betyder 'magma'. Enligt ett pressmeddelande hämtar banken sin inspiration till både verksamheten och namnet från "den isländska naturens otämjda energi: magman som kryllar och rör sig, förändrar och skapar spänning".

Kvika kommer inte att vara någon bank för vanliga sparare. I stället kommer den att fungera som investeringsbank och som bank för kapitalstarka kunder som vill ha aktiv förvaltning av sina tillgångar. Bankens enda kontor finns på Borgartún i Reykjavík.

Här kan du läsa mer om samgåendet mellan MP Banki och Straumur.