torsdag 1 oktober 2015

Reykjavík och Reykjanesbær i flygplatsbråk

Reykjavíks kommun vill att den internationella flygplatsen i Keflavík ska marknadsföras under namnet Reykjavík. Men i flygplatsens hemkommun Reykjanesbær anklagas huvudstaden för storhetsvansinne. Redan i dag är det dock sällsynt att flygplatsen i Keflavík i utlandet kallas annat än Reykjavík.

I år väntas omkring 1,3 miljoner turister besöka Island. Majoriteten anländer med flyg till Keflavík. Men på biljetterna står det sällan just Keflavík. Den som i utlandet bokar en resa till Keflavík gör det ofta under namnet Reykjavík. I regel är det också Reykjavík som används som destination i flygplatsernas avgångshallar, rapporterar Túristi.

På Island är det självklart att flygplatsen i Keflavík går under just det namnet. I Reykjavík finns nämligen landets näst största flygplats, som är ett nav för inrikesflyget och dessutom erbjuder resor till Grönland och Färöarna.

På samma sätt har Keflavík i sig aldrig riktigt lyckats etablera sig som något besöksmål. Visserligen stannar allt fler turister till i staden, men de flesta har siktet inställt på Reykjavík fem mil längre bort.

Trots att den internationella flygplatsen i Keflavík i utlandet redan förknippas med Reykjavík vill huvudstaden stärka kopplingarna. Kommunen föreslår att 10 miljoner isländska kronor ska läggas på marknadsföring av flygplatsen. Den ska i officiella sammanhang helst benämnas Reykjavík och kommunens slogan Reykjavík Loves ska vara synlig på många ställen.

Friðjón Einarsson, som är kommunstyrelsens ordförande i Reykjanesbær där Keflavík är centralort, är inte alls förtjust i förslaget. I en debattartikel i Víkurfréttir anklagar han Reykjavíks kommun för att försöka stjäla de pengar och arbetsinsatser som regionen gjort för flygplatsen i Keflavík:
"En skulle kunna tro att Reykjavík är den enda kommunen på Island som spelar roll i dessa dagar. Inte nog med att kommunen vill stjäla namnet från flygplatsen i Keflavík och skada årtionden av marknadsföring från kommunerna på Suðurnes utöver företag och institutioner. Utöver detta tillkommer deras idéer om att flytta flygplatsen till Hafnarfjörður. Ska Suðurnes läggas ned? Jag anser att de parter som bestämmer i Reykjavíks kommun borde se till sig själva och börja uppföra sig som en normal huvudstad. Huvudstaden behöver en stark landsbygd. Utan landsbygden finns ingen huvudstad."
Svanhildur Konráðsdóttir är kultur- och turismchef i Reykjavík. Hon håller inte med om att kommunen försöker lägga beslag på de investeringar som andra gjort i Keflavík. Hon säger till RÚV att det är ett faktum att den internationella flygplatsen i regel förknippas med Reykjavík:
"Detta är naturligtvis varken galenskap eller ett försök till stöld. Detta är helt enkelt en av många åtgärder som ingår i vår åtgärdsplan som är knuten till kommunens turismpolicy. Detta är en plan på skisstadiet och som har skickats ut på remiss. Detta är en idé som har kommit fram tidigare. Den är inte ny. Och den är en del i att både stödja varumärket Reykjavík som resmål, men som människor också känner till så när vi är i utlandet och tittar på avgångsmonitorn så är destinationen märkt REK eller Reykjavík. Så detta är inte mer komplicerat än så. Men naturligtvis är inte detta Reykjavíks kommuns beslut."
Efter att remisstiden gått ut ska förslaget ses över på nytt. Det återstår att se om det blir kommunens linje att flygplatsen i Reykjavík i ännu högre grad ska kopplas till Reykjavík.