tisdag 17 november 2015

Laxasetur Íslands i Blönduós stänger för gott

Laxasetur Íslands i Blönduós öppnar inte på nytt till sommaren. Besökarna till utställningen om laxfiskar och laxfiske har varit för få för att den ska gå runt. Vid styrelsens årsmöte togs enligt Húnahornið därför beslutet om att lägga ned Laxasetur Íslands. Utställningen öppnade så sent som sommaren 2012.

Blönduós på nordvästra Island ligger nära flera av landets främsta laxälvar. Men Laxasetur Íslands, den utställning om laxfiskar och laxfiske som öppnade i juni 2012, har aldrig blivit någon publiksuccé. Vid årsmötet i oktober valde styrelsen att lägga ned verksamheten. Det skriver ordföranden Jón Aðalsteinn Sæbjörnsson i ett pressmeddelande:
"Driften har inte gått som den borde trots olika försök att få den att vila på starkare grund. För Laxasetur Íslands räkning vill jag tacka de individer och föreningar som har hjälpt oss med uppbyggnad och drift."
Tidigare i år undersöktes möjligheterna för ett samgående mellan Laxasetur Íslands och ett annat litet museum i Blönduós, Hafíssetrið som har funnits sedan 2006. De diskussionerna ledde dock inte fram till något resultat.