fredag 13 november 2015

Två omkom i flygolycka utanför Hafnarfjörður

Två män omkom i går eftermiddag i en flygolycka utanför Hafnarfjörður. Planet kraschade i ett lavafält fyra kilometer från närmaste väg. Bägge hade avlidit när räddningstjänsten kom fram till olycksplatsen. Orsaken till olyckan är ännu inte fastställd. Planet var tillverkat av italienska Tecnam och tillhörde Flugskóli Íslands i Reykjavík.

Klockan 15.10 i går larmades polisen av flygledningen i Reykjavík. Ett litet plan tillhörande Flugskóli Íslands med två personer ombord hade då inte landat på utsatt tid. Ungefär vid samma tid ska också en nödsändare i planet ha aktiverats.

Efter en dryg halvtimmes sökande hittades planet utanför Hafnarfjörður. Olycksplatsen var inte långt från vägen mot Krýsuvíks avfart mot Bláfjöll. Eftersom planet kraschat i ett lavafält fyra kilometer från närmaste väg fördes räddningstjänsten till vraket med helikopter.

Bägge männen var verksamma som flyglärare vid Flugskóli Íslands. Orsaken till olyckan är ännu inte fastställd. Planet var ett av fem nya utbildningsplan från den italienska tillverkaren Tecnam.

Flugskóli Íslands skriver i ett pressmeddelande att all verksamhet kommer att ligga nere i dag. Företaget kommer att göra sitt yttersta för att hjälpa haverikommissionen med utredningen av olycksorsaken.