måndag 28 december 2015

Blå lagunen stänger för byggarbeten i januari

För första gången sedan 1999 stängs Blå lagunen. Badet tar inte emot några gäster mellan den 5 och 21 januari. Även restauranger och butiker håller stängt under samma period. Enda sättet att besöka Blå lagunen under dessa veckor är att boka tid till klinikens privata lagun. Skälet till stängningen är utbyggnad av lagunen.

De senaste åren har det under högsäsong blivit närmast nödvändigt att förhandsboka besök på Blå lagunen. Utan förköpsbiljetter har många gäster antingen fått vänta länge eller vända i dörren. Det har också varit mycket trångt i omklädningsrummen.

En utbyggnad av hela området pågår. Det innefattar bland annat ett nytt hotell med 60 rum och en ny restaurang som ska stå klara 2017. Men det pågår också en utbyggnad av själva lagunen.

Från den 5 januari till 21 januari nästa år är Blå lagunen stängd. Det är första gången sedan 1999 som badet inte är öppet för besökare. Även restaurangen Lava, kaféet och butiker håller stängt.

Enda sättet att besöka Blå lagunen under dessa veckor är genom att boka en tid till klinikens privata lagun, Den privata lagunen är avskild från den stora lagunen som används av vanliga gäster. Kändisar som besöker Blå lagunen brukar i regel välja den privata delen.

Ett besök i den privata lagunen kostar 100 euro per person. Då ingår tillgång till ett hotellrum i tre timmar, förfriskningar, handduk, badrock och tofflor. Inträdet till den vanliga lagunen kostar från 35 euro under lågsäsong och från 50 euro under högsäsong vid bokning på nätet.

När Blå lagunen öppnar på nytt den 22 januari har själva lagunen byggts ut i sydlig riktning. I utbyggnaden i direkt anslutning till lagunen ingår också ett nytt område för förfriskningar.

Fram till den 5 januari är Blå lagunen helt slutsålt. Det finns alltså inga möjligheter till ett vanligt dopp förrän efter nyöppningen den 22 januari 2016.

Här kan du läsa mer om Blå lagunen.