tisdag 29 december 2015

Kraftig ökning av dödsolyckor i trafiken på Island

Hittills i år har 16 personer omkommit i trafiken på Island. Det är en dramatisk ökning jämfört med 2014 då bara fyra personer dog i trafikolyckor. Den senaste dödsolyckan inträffade på annandag jul. Då omkom en 46-årig japan i en krasch på bron över Hólá i Öræfi på södra Island. Utlänningar är betydligt oftare inblandade i olyckor en islänningar.

På annandagen omkom en 46-årig japan i en bilolycka i Öræfi på södra Island. Han blev det sextonde dödsoffret i trafiken under 2015. Det är det högsta antalet omkomna i trafiken sedan 2009. Då förolyckades 17 personer. Av de personer som omkommit i trafiken i år har fem varit utländska turister.

Olyckan inträffade på den enfiliga bron över Hólá på annandagens eftermiddag. Exakt hur olyckan gick till är ännu inte känt. Det uppger polisen i ett pressmeddelande. I den ena bilen färdades den 46-årige japanen, hans hustru och deras två barn. På bron frontalkolliderade de med ett kinesiskt par. Bägge familjerna var på Island som turister.

Ringvägen var avstängd i flera timmar efter olyckan. Det ska enligt uppgifter ha varit mycket halt på platsen. Ingen av de andra drabbades av några livshotande skador i samband med kollisionen.

Förra året omkom bara fyra personer i trafiken. Det var enligt en rapport från Samgöngustofa det lägsta antalet sedan 1939.

Utländska turister är på Island inblandade i betydligt fler bilolyckor än islänningar. En typ av olyckor där utlänningar är särskilt överrepresenterade är när föraren tappar kontrollen över fordonet efter att ha hamnat med hjulen utanför vägbanan. En annan typ är när föraren gör en för hastig inbromsning eller för skarp sväng på grusväg och därför kör av vägen.

Den typiska dödsolyckan är enligt Samgöngustofa en utländsk bilist som råkar hamna med hjulen i vägbanans kant. När föraren försöker räta upp bilen voltar den. Eftersom utlänningar dessutom är betydligt sämre på att använda bilbälte leder den typen av olyckor oftare till döden eller till allvarliga skador.

Antalet olyckor ökar till och med snabbare än tillströmningen av turister. Under första halvåret var 143 utländska bilister inblandade i olyckor. Samma period 2014 var antalet 85. Totalt skadades under förra året 231 utlänningar i bilolyckor på Island.

Många olyckor beror enligt Samgöngustofa på att utländska bilister inte är vana vid isländska förhållanden. Det handlar inte bara om ovana vid grusvägar. Andra faktorer som ofta bidrar till olyckor är enfiliga broar, halka och boskap som befinner sig på vägbanan.

Dessutom utsätter sig turister ofta för onödiga risker till exempel genom att stanna mitt på vägen för att fotografera i stället för att leta upp en lämplig plats att stanna. Vanligt är också att turister i jakt efter norrsken ställer sig i vägkanten i mörkret utan att ha på någon belysning.

Samtidigt är det inte alltid som utländska bilister får de bästa förutsättningarna av uthyrare. Under vintern är det många biluthyrare som av kostnadsskäl inte utrustar fordonen med dubbdäck. Den som exempelvis åker ringvägen runt vid den här tiden på året kan räkna med att det är mycket halt på delar av sträckan. Utan dubbdäck ökar olycksrisken - i synnerhet för bilister som inte är vana vid halt väglag.

Sedan 1915 har 1 518 personer omkommit i trafiken på Island. Sju av tio förolyckade är män. Det svartaste året i trafikhistorien var 1977 då 37 personer miste livet i trafikolyckor.

Även om antalet förolyckade i år blir betydligt högre än 2014 så är trenden trots allt att dödsolyckorna minskar. Under de senaste tio åren har i genomsnitt varje år 13,9 personer mist livet i trafiken. Den slutgiltiga siffran för 2015 kan dock stiga.

Den första dokumenterade dödsolyckan inträffade den 25 augusti 1915. Då sprang 9-åringen Guðmundur Ólafsson in på Austurstræti i centrala Reykjavík och påkördes av en cykel. Han föll med huvudet mot marken och ådrog sig så svåra skador att han samma dag avled på sjukhus.

Nästa trafikolycka med dödlig utgång ägde rum den 22 augusti 1916. I samband med bygget av hamnen i Reykjavík transporterades jord från Öskjuhlíð. Därför byggdes en tåglinje för transporterna. Denna dag blev 5-åriga Guðlaug Eiríksdóttir påkörd av tåget. Ytterligare ett barn omkom tre år senare i en annan tågolycka. Då var offret 2-åriga Guðrún Aðalheiður Elíasdóttir.

Den första dödsolyckan där en bil var inblandad skedde den 29 juni 1919. När 66-åriga Ólöf Helgadóttir korsade Bankastræti i Reykjavík blev hon överkörd av en bil. Hon hamnade under ena framhjulet. Skadorna var så svåra att hon avled dagen därpå.

Här kan du läsa mer om Islands mest olycksdrabbade vägar.