lördag 2 januari 2016

Inbrottstjuv i Selfoss gick rakt i famnen på polisen

En inbrottstjuv i Selfoss på södra Island fick fira nyår i arresten på polisstationen. Allt gick snett när mannen krossade en ruta och tog sig in i en livsmedelsbutik. Butiken var inte tom - och när mannen flydde kunde polisen i nysnön lätt spåra brottslingen till sitt hem. Nu riskerar mannen åtal för inbrottsförsöket.

I vanliga fall har Samkaup Úrval i Selfoss öppet till 23.30 på kvällarna. Men på nyårsafton stängde butiken tidigare på dagen.

En man bosatt i Selfoss försökte utnyttja den tidiga stängningen. Vid 22-tiden på nyårsafton krossade han en ruta och tog sig in i butiken. Men det var inte tomt inne på Samkaup Úrval. Kvar i lokalerna fanns en person som städade.

Mannen lyckades fly, men lokalvårdaren ringde polisen. När polisen strax därpå anlände till butiken kunde de konstatera att det i nysnön inte var något som helst problem att följa den flyende inbrottstjuvens fotspår.

Just när polisen skulle ringa på hos mannen kom han själv ut ur porten och vandrade därmed rakt in i famnen på polisen. Mannen fördes till arresten på polisstationen i Selfoss. Där fick han tillbringa resten av nyårsafton. Han släpptes senare på nyårsdagen.

Mannen riskerar nu åtal för inbrottsförsöket.