lördag 23 januari 2016

Regissör avfärdar uppföljare till Næturvaktin-trilogin

Jón Gnarr förbereder en uppföljare till de populära tv-serierna Næturvaktin, Dagvaktin och Fangavaktin. Det hävdar Fréttatíminn. Men regissören Ragnar Bragason tillbakavisar uppgifterna om en fjärde serie med titeln Öryggisvaktin. Det enda som kan bli aktuellt för hans del är ett specialavsnitt till jul, skriver Fréttatíminn.

Trilogin Næturvaktin, Dagvaktin och Fangavaktin tillhör Islands genom tiderna mest älskade tv-serier. Den avslutades med långfilmen Bjarnfreðarson. Jón Gnarr gjorde inte bara huvudrollen som Georg Bjarnfreðarson. Trots att det gått mer än sex år sedan filmen hade premiär lever fraser och uttryck som användes i serien vidare.

Nyligen uppgav Fréttatíminn att en fjärde serie skulle vara på väg, Öryggisvaktin, med samma persongalleri som tidigare.

Men att detta skulle stämma tillbakavisades snart av regissören Ragnar Bragason. I Fréttatíminn sade han att något annat än ett specialavsnitt inte kan bli aktuellt:
"Det har de två senaste åren diskuterats att göra en så kallad julspecial, ett särskilt julavsnitt, efter utländsk förebild. Vi har lekt med tanken och talat om det sedan den tid då vi jobbade med serierna. Men vi tänker inte göra någon ny serie. Det skulle vi aldrig göra. Det beslutet togs när det begav sig att Bjarnfreðarson var slutpunkten - förutom ett julavsnitt bara för skojs skull."
Enligt de första uppgifterna skulle en annan inhemsk serie, Pressa, tvingas bort ur tablån till förmån för Öryggisvaktin. Så ser det alltså inte ut att bli.