tisdag 16 februari 2016

Fick gammalt godis - av bror till ägare av skandalhotell

När barn besökte kommunhuset i Seyðisfjörður på askonsdagen fick de traditionsenligt godis med sig hem. Men sötsakerna visade sig ha gått ut redan 2007. Och de levererades av ett företag ägt av Hafþór Guðmundsson, bror till Ragnar Guðmundsson som äger skandalhotellet Hótel Adam i Reykjavík. Bröderna har åtminstone en sak gemensamt - de vill inte tala med medierna.

Att barn bjuds på godis på askonsdagen är tradition. De anställda på kommunhuset i Seyðisfjörður ville inte göra någon besviken. Därför beställdes godis från grossisten Íslensk dreifing.

Efter att godiset bytt ägare upptäcktes det att bäst före-datumet var redan 2007. Íslensk dreifing hade alltså sålt godis som tillverkades för ungefär tio år sedan. Kommunen bad om ursäkt för det inträffade. Nu utlovas enligt ett pressmeddelande färskt godis till barn som dyker upp under onsdagen.

Ägare av Íslensk dreifing är Hafþór Guðmundsson. När han kontaktas av Austurfrétt vill han inte kommentera hur det kommer sig att han levererat godis som gick ut 2007. Händelsen ska nu utredas av hälsoskyddsmyndigheterna.

Bror till ägaren är enligt Vísir Ragnar Guðmundsson, som äger Hótel Adam i Reykjavík. Hotellet har den senaste veckan varit inblandat i en rad skandaler. Polis har förseglat flera rum eftersom det saknas tillstånd för uthyrningen och hotellet har varnat gästerna för det ofarliga kranvattnet för att kunna sälja eget flaskvatten till dem.

Här kan du läsa mer om skandalerna på Hótel Adam.