onsdag 10 februari 2016

Vilsen kändisresenär återvände hem till USA

Efter att ha blivit kändis sedan han hamnat på Laugarvegur i Siglufjörður i stället för Laugavegur i Reykjavík reste Noel Santillan hem till USA i måndags. Med sig i bagaget hade 28-åringen bland annat en ny gps. Han fick den i gåva av biluthyraren Avis i Keflavík. Det var hans förtroende för hyrbilens gps som gjorde att han hamnade så vilse.

När Noel Santillan landade i Keflavík den 1 februari fick han hjälp med att knappa in destinationen på sin gps i hyrbilen. Målet var Hótel Frón i Reykjavík. Hotellet ligger på Laugavegur, men i bokningsbekräftelsen stavades gatans namn felaktigt Laugarvegur. En sådan gata finns däremot i Siglufjörður - och det var där Noel Santillan hamnade 42 mil senare.

Misstaget blev inte bara en nyhet på Island. Noel Santillan fick även berätta om den oväntade resan norrut i en lång rad utländska medier.

Men det var inte slut där. När Noel Santillan skulle besöka Blå lagunen hamnade han vilse ännu en gång. I stället för att köra till badet litade han ännu en gång på sin gps. Den här gången var han dock bara en kilometer från målet när han klev rakt in i ett personalmöte.

I måndags reste Noel Santillan hem till USA. När han lämnade tillbaka hyrbilen i Keflavík fick han enligt Vísir en gps i present av Avis. Före avresan blev han intervjuad av RÚV. Du ser intervjun här.

Här kan du läsa mer om Noel Santillans äventyr på Island.