söndag 7 februari 2016

Vilsen turist litade på gps igen - körde fel till Blå lagunen

Noel Santillan blev närmast rikskändis när han i måndags förväxlade Laugavegur i Reykjavík med Laugarvegur i Siglufjörður. I torsdags var det dags igen. Men den här gången hamnade inte den amerikanske turisten 38 mil vilse. Nu litade han på sin gps för att köra till Blå lagunen. Det slutade med att han vandrade rakt in i ett personalmöte, rapporterar Vísir.

I måndags landade 28-åringen Noel Santillan på flygplatsen i Keflavík. Efter att ha kvitterat ut en hyrbil knappade han in Laugarvegur på gps:en och började resan mot Siglufjörður. Det var först när han 43 mil senare ringde på hos Sigurlína Káradóttir som misstaget uppenbarade sig.

I stället för att köra till Hótel Frón på Laugavegur i Reykjavík skrev han Laugavegur - och hamnade alltså på norra Island. Men misstaget var inte bara Noel Santillans. På bokningsbekräftelsen från hotellet stod det felaktigt att det låg på Laugarvegur - om än i Reykjavík och inte i Siglufjörður.

Äventyret gjorde amerikanen rikskänd. I torsdags var det dags igen. Då knappade han in Blå lagunen som destination. Och visst hittade Noel Santillan dit. Men det var inte badets entré som gps:en förde honom till, utan en konferenslokal.

Eldborg är en konferenslokal som ligger en kilometer bort från själva badet. Noel Santillan missade avfarterna mot Blå lagunen. I stället hamnade han på företagets kontor. Han berättar i Vísir att han där vandrade rakt in i ett personalmöte:
"Jag skulle åka till Blå lagunen i [torsdags], litade på gps:en och den ledde mig till fel plats. Jag hamnade vid en kontorsbyggnad, gick in i ett mötesrum och där pågick ett möte och till min förvåning hade Blå lagunens anställda samlats där. När jag knackade på dörren tittade de frågande på mig: Vad vill denna man? Jag berättade för dem att jag var på väg till Blå lagunen och då frågade de mig om jag var den som hade åkt hela vägen norrut i landet. Jag berättade dem att det var så och då skrattade de allihopa och ville vara med på en bild med mig."
Den här gången ger Noel Santillan gps:en hela skulden för att han åter hamnade vilse.

Här kan du läsa mer om amerikanens oväntade resa till Siglufjörður.