måndag 21 mars 2016

Grannkommuner backar upp varumärket Reykjavík Loves

Reykjavík Loves blir inte bara det varumärke som Reykjavíks kommun använder i internationell marknadsföring. Även grannkommunerna börjar använda samma varumärke. Målet är att turister ska betrakta huvudstadsregionen som en helhet. I samarbetet ingår Hafnarfjörður, Kópavogur, Seltjarnarnes, Garðabær och Mosfellsbær.

Hösten 2014 började kommunen använda Reykjavík Loves i marknadsföringen av Reykjavík som resmål. Sedan tidigare samarbetar huvudstaden med grannkommunerna om information till turister. Det avtalet har nu utvidgats och gäller till och med 2018. Det uppger Reykjavíkurborg i ett pressmeddelande.

Tanken är att besökare ska betrakta regionen som ett enda resmål. Målet från de deltagande kommunerna är att turister ska stanna längre i regionen och besöka fler attraktioner i fler kommuner. I information till gäster ska besöksmål från samtliga kommuner ingå.

De deltagande kommunerna är Hafnarfjörður, Kópavogur, Seltjarnarnes, Garðabær och Mosfellsbær. Skälet till att de ställer sig bakom varumärket Reykjavík är att huvudstaden för utländska gäster i stor utsträckning är synonym med hela regionen.