torsdag 24 mars 2016

Guðmundur Ari Sigurjónsson vill leda Socialdemokraterna

Guðmundur Ari Sigurjónsson vill bli Socialdemokraternas nästa partiledare. I dag representerar 27-åringen partiet i kommunfullmäktige i Seltjarnarnes. I ett pressmeddelande skriver han att det är obegripligt att Socialdemokraterna inte är Islands största parti. Ett skäl till detta är enligt Guðmundur Ari Sigurjónsson att ledningen förlorat kontakten till gräsrötterna.

Magnús Orri Schram, Helgi Hjörvar och Oddný G. Harðardóttir har sedan tidigare meddelat att de vill ta över ordförandeskapet för Socialdemokraterna vid den extrainsatta kongressen i juni. Samtliga är erfarna politiker och har suttit i eller sitter i alltinget där de dessutom har varit gruppledare.

Guðmundur Ari Sigurjónsson är inte alls lika etablerad. Han är 27 år och sitter i fullmäktige i Seltjarnarnes.

I ett pressmeddelande skriver Guðmundur Ari Sigurjónsson att Socialdemokraterna borde vara Islands största parti. På senare tid anser han dock att ledningen förlorat kontakten med gräsrötterna. I stället för att formulera en politik som förbättrar medborgarnas vardag har Socialdemokraterna ägnat sig för mycket åt att kritisera andra partier.

Den sittande ordföranden Árni Páll Árnason har ännu inte meddelat om han ställer upp för omval.

Här kan du läsa mer om ledarstriden inom Socialdemokraterna.