fredag 15 april 2016

Stykkishólmur byter turistinformation mot fritt internet

I sommar blir det ingen turistinformation på badhuset i Stykkishólmur. I stället för att anlita personal väljer kommunen att bjuda på gratis trådlöst internet i stadskärnan. Tanken är att besökare själva ska kunna leta rätt på de upplysningar de behöver dygnet runt. Förhoppningen är att gäster framför allt ska använda sig av webbplatsen Visit Stykkishólmur.

Stykkishólmur är såväl vinter som sommar ett populärt besöksmål. Men det är under högsäsongen som staden blir full av turister som vill uppleva Snæfellsnes eller reser med färjan Baldur över Breiðafjörður.

I många år har kommunen under sommarmånaderna haft en liten turistbyrå i badhuset. Så blir det inte i år. I stället satsar kommunen på fritt trådlöst internet i Stykkishólmurs centrum. Med hjälp av nätet ska besökare kunna informera sig om staden även utanför kontorstid.

Helt utan bemannad turistinformation blir dock inte Stykkishólmur. Stadens två museer, Eldfjallasafnið och Vatnasafnið, kommer under öppettiderna att bistå besökare med upplysningar.