fredag 27 maj 2016

Jökulsárlón och statsministervilla till salu

Två unika fastigheter är just nu ute till salu: Fell på sydöstra Island där en del av glaciärlagunen Jökulsárlón ingår - och avhoppade statsministern Sigmundur Davíð Gunnlaugsson och hustrun Anna Sigurlaug Pálsdóttirs lyxvilla i Seljahverfi i Reykjavík. På den första letar mäklaren efter bud. På den andra ligger prislappen på 74,9 miljoner isländska kronor.

Förra året flyttade tidigare statsministern Sigmundur Davíð Gunnlaugsson och hustrun Anna Sigurlaug Pálsdóttir till en lyxig villa i Garðabær. Huset de lämnade var inte heller så pjåkigt - en villa på 270 kvadratmeter i Seljahverfi i Reykjavík. Sigmundur Davíð Gunnlaugsson är dock alltjämt folkbokförd på en ödegård i Jökuldalur på nordöstra Island där han aldrig vistas.

Nu är parets tidigare bostad ute till försäljning för 74,9 miljoner isländska kronor. Den som är nyfiken kan ta sig till visningen på Ystasel 25 nu på söndag mellan 16 och 16.30.

De mångåriga striderna om fastigheten Fell slutade i en försäljning. I markerna ingår en del av glaciärlagunen Jökulsárlón, en av Islands populäraste turistattraktioner. Här finns ingen prislapp utan det är bud som gäller.

Här kan du läsa mer om Jökulsárlón, här hittar du mäklarannonsen för Fell och Jökulsárlón och här hittar du annonsen för statsministerns tidigare bostad.