lördag 14 maj 2016

Nödlandade i Keflavík efter självmordsförsök ombord

Illustration: Flight Radar 24
En i personalen ombord ett British Airways-plan på väg från Los Angeles till London försökte ta sitt liv på planets toalett. Planet dirigerades om till Keflavík där mannen fördes till sjukhus. Efter ett två timmar långt stopp på Island kunde planet flyga vidare. Mannen har nu skrivits ut från sjukhuset, berättar Hollywood Reporter.

I måndags kväll lyfte British Airways BA282 från Los Angeles mot London. Mitt under flygningen ute på öppet hav reagerade kabinpersonal på att en av toaletterna varit upptagen under lång tid. Passagerarna fick höra en serie signaler som fick alla i kabinpersonalen att samlas vid toaletten. Draperier drogs för så att passagerarna inte skulle kunna se vad som skedde.

Snart kom beskedet att planet skulle avbryta färden mot London för att i stället landa i Keflavík. Passagerarna fick veta att det handlade om en person som behövde vård akut. Efter två timmar på marken i Keflavík kunde BA282 fortsätta mot London. Planet landade på Heathrow tre och en halv timme efter utsatt tid.

Skälet till landningen i Keflavík var att en man försökt ta sitt liv på toaletten. Enligt The Sun ska det ha handlat om en i kabinpersonalen som skurit sig i handlederna. Hollywood Reporter skriver att det även finns uppgifter om att mannen ska ha svalt en stor mängd läkemedel.

En av passagerarna ombord var George Clooneys publicist Stan Rosenfield. Han var på väg till filmfestivalen i Cannes för premiärvisningen av Money Monster, en premiär som ägde rum i går. Han berättar i Hollywood Reporter om hur passagerarna fick kännedom om vad som utspelat sig på toaletten:
"Earlier, I remember going to the bathroom and it said occupied. I didn't feel like going to another section. A little while later, the same thing happened, so I just went to another bathroom. ... Then there were a series of beeps - I've never heard anything like it. All the flight attendants converged in the galley where the bathroom was and drew the curtain." 
Mannen ådrog sig inga allvarliga skador och ska ha skrivits ut från sjukhuset på Island samma dag.