söndag 5 juni 2016

Badhuset i Raufarhöfn stänger i vinter

Under fem månader i vinter stängs badhuset i Raufarhöfn. Kostnaderna att värma upp bassängen har blivit för höga. Badsugna ortsbor och besökare blir dock inte helt utan badmöjligheter i vinter. I sommar utökas nämligen träningslokalerna med en badtunna. Dessutom får badhuset förlängda öppettider i sommar.

I takt med att antalet invånare har minskat har också utbudet av service och tjänster minskat i Raufarhöfn. I vinter stängs nu för första gången badhuset på orten. Mellan oktober och februari kommer det alltså inte att gå att ta ett dopp i inomhusbassängen. Anledningen är att uppvärmningen anses vara för dyr.

Förra vintern var badhuset öppet fyra kvällar i veckan. Under sommaren var det öppet alla kvällar i veckan. Då handlade det om två och en halv timme åt gången. I sommar kommer öppettiderna att utökas.

Dessutom installeras en badtunna i sommar. Den hamnar i träningslokalerna - som precis som badet finns i anslutning till skolan i Raufarhöfn - och kommer att vara tillgänglig året runt.