lördag 11 juni 2016

Hótel Keflavík smutskastade konkurrent - tvingas böta

När det var fullt på Hótel Keflavík bokade en anställd in gästerna på ett konkurrerande hotell. Samtidigt tog den anställda chansen att på nätet smutskasta konkurrenten genom negativa recensioner av dessa vistelser. Nu får Hótel Keflavík betala 250 000 isländska kronor i vite enligt ett beslut fattat av Neytendastofa.

Under våren och sommaren 2015 vände sig en anställd på Hótel Keflavík vid flera tillfällen till Flughótel Keflavík när det egna hotellet var fullt. Genom webbplatsen Expedia bokade den anställda in gästerna på det konkurrerande hotellet.

Bokningarna gjordes från den anställdas mejladress. Dit skickades också Expedias uppmaningar om att recensera vistelsen på Flughótel Keflavík. Gång på gång tog den anställda chansen att smutskasta Flughótel Keflavík. Gemensamt för många av recensionerna var rubriken Would not recommend this product tillsammans med en rad negativa omdömen om konkurrentens service och rum.

Flughótel Keflavík reagerade på de negativa recensionerna. Med hjälp av Expedia kunde de spåras till en anställd på Hótel Keflavík. Därefter vände sig hotellet till konsumentmyndigheten Neytendastofa.

Neytendastofa konstaterar i sitt beslut att Expedias recensionssystem enbart är avsett för verkliga gäster och deras upplevelser. Kommentarerna från den anställda på Hótel Keflavík hade uppenbart syftet att påverka efterfrågan på rum hos det konkurrerande hotellet.

Därför har Hótel Keflavík enligt myndigheten brutit mot marknadsföringslagen. Hótel Keflavík döms att betala vite på 250 000 isländska kronor. De negativa kommentarerna måste också upphöra - något som enligt hotellet redan skett. Vid överbeläggning på det egna hotellet bokas i stället rum direkt hos Flughótel Keflavík.

Här kan du läsa beslutet i sin helhet.