fredag 15 juli 2016

Flytta in hos Islands blivande president på Seltjarnarnes

Om drygt två veckor flyttar Guðni Th. Jóhannesson in i presidentbostaden på Bessastaðir. Strax innan han bestämde sig för att kandidera i presidentvalet hade familjen köpt en villa på Seltjarnarnes. Nu hyrs bostaden ut i andra hand. Fastighetsmäklaren skriver i annonsen att det handlar om långtidsuthyrning. Den som flyttar in kan räkna med att stanna i minst fyra år.

Den 1 augusti tillträder Guðni Th. Jóhannesson som Islands president. Då flyttar han tillsammans med hustrun Eliza Reid och deras fyra barn in på residenset Bessastaðir.

Inte långt innan han bestämde sig för att ställa upp i presidentvalet köpte familjen en villa på Tjarnarstígur i Seltjarnarnes. Huset är en fristående villa på 249 kvadratmeter med åtta rum, varav fem är sovrum. Dessutom finns tre badrum.

Något pris anges inte i annonsen. I annonsen skriver mäklaren att det handlar om långtidsuthyrning. Guðni Th. Jóhannesson är vald på fyra år - men hittills har samtliga tidigare presidenter valts om minst en gång.

Den som är nyfiken på att flytta in hos den blivande presidenten kan se villan under öppet hus på torsdag klockan 17.15.